Het nieuwe jaar brengt wijzigingen in overheidsmaatregelen met zich mee. We hebben ze voor je op een rij gezet.
Ook dit jaar veranderen de belastingen en subsidies. Wil je weten wat dit voor je bedrijf betekent? Je leest het hier.
De fiscale regelingen en subsidies voor energie besparen of produceren zijn vanaf 2024 veranderd. We leggen uit wat dit voor je bedrijf betekent.
Ook dit jaar veranderen de belastingen en subsidies. Wil je weten wat dit voor je bedrijf betekent? Je leest het hier.
Voor bedrijven gelden er een aantal energieregels. Zo moeten sommige bedrijven energie besparen en is voor andere bedrijven energielabel C verplicht. We zetten de belangrijkste regels op een rij.
Deze 6 subsidies en fiscale voordelen maken je investering in energie besparen en energie opwekken nog aantrekkelijker. Check ze nog even voordat je investeert. Ow, en we tippen nog 2 extra subsidies die misschien interessant zijn.
Wil je graag een energieadvies voor je bedrijf, zodat je precies weet waar je kunt beginnen met energie besparen? Vraag dan nu de Subsidieregeling Verduurzaming MKB aan. Maar let op, hij is tijdelijk.
Is je kantoor minimaal 100m2, dan moet dit pand voor 2023 verplicht energielabel C of beter hebben. Ben je nog niet zover? Dan leggen we je uit hoe je dat regelt.
Zonnepanelen verdien je gemiddeld in 7 jaar terug. En met de verschillende subsidies zijn zonnepanelen al helemaal aantrekkelijk. In dit overzicht zie je direct welke subsidies je voor jouw bedrijf aan kunt vragen.
De SCE is er speciaal voor VvE's en energiecoöperaties, voor particulieren én bedrijven. Wil je lokaal samen aan de slag om energie op te wekken, dan kun je de SCE aanvragen.
De SDE++ kun je aanvragen als je bedrijf wil investeren in zonnepanelen of in CO2-reducerende technieken. Met deze subsidie wordt je investering een stuk aantrekkelijker.
Met de ISDE-subsidie worden je duurzame stappen een stuk aantrekkelijker. Zeker nu je de ISDE tijdelijk aan mag vragen voor zonnepanelen en windturbines. Alles over de subsidie en de voorwaarden.
Stroom die je zelf opwekt, maar niet meteen verbruikt, gaat terug naar het stroomnet. Hier krijg je een vergoeding voor. Soms de salderingsregeling en soms een terugleververgoeding.
Rondom het energielabel gelden 3 verplichtingen voor je bedrijf. In dit overzicht lees je of je bedrijf eraan moet voldoen en hoe je dat dan doet.
Eens in de 4 jaar wil de overheid weten welke maatregelen je neemt om energie te besparen. Dat is de informatieplicht energiebesparing. Check hier of hij voor je bedrijf geldt én hoe je eraan voldoet.