lagere isolatiekosten in Groningen

Met tijdelijke korting en lokale subsidie

 

Als je je huis wilt isoleren, vraagt dat om een investering. Maar we hebben goed nieuws als je in de provincie Groningen woont. Dan kun je nu de isolatiekosten verlagen met de lokale subsidie én onze tijdelijke korting. We leggen je uit hoe het werkt.

Verlaag de isolatiekosten met subsidie

Met subsidies stimuleert de overheid woningeigenaren om hun woning energiezuiniger te maken. Geef je geld uit aan energiebesparende maatregelen, zoals isolatie of een warmtepomp? Dan krijg je (een deel van) de kosten terug. Er is een landelijke ISDE-subsidie. Maar er zijn ook verschillende lokale subsidies.

100 euro korting voor Groningers

Met onze speciale korting van 100 euro betaal je nu nóg minder voor isolatie. Deze tijdelijke korting geldt tot 25 juli 2024 en is exclusief voor woningeigenaren van de provincie Groningen. Ontdek in een gratis adviesgesprek hoe voordelig isoleren nu voor je is.

Speciale isolatiesubsidie voor de provincie Groningen

Als woningeigenaar in de provincie Groningen kun je extra subsidie aanvragen om je woning te isoleren. Dit is een van de maatregelen van de overheid om bewoners met aardbevingsschade te helpen. Hoeveel subsidie je krijgt, hangt af van je situatie.

Bewoners binnen het versterkingsgebied

Woon je in het versterkingsgebied? Dan krijg je 100% van de isolatiekosten terug tot een maximum van 40.000 euro.

Bewoners met een (middel)zware versterking

Duurt de versterking van je huis minimaal 4 maanden en kun je deze periode niet thuis wonen? Dan wordt de isolatie meegenomen in de versterking van je huis en hoef je niets te betalen.

Overige bewoners van de provincie Groningen

De rest van de bewoners in de provincie Groningen krijgt 50% van de isolatiekosten terug tot een maximum van 20.000 euro. Dit is inclusief de ISDE-subsidie. Kun je de overige 50% niet zelf betalen? Dan kun je hulp krijgen van het Nationaal Warmtefonds.

Bewoners die maximaal 140% van het minimumloon verdienen

Verdien je maximaal 140% van het minimumloon? Dan krijg je 100% van de isolatiekosten terug tot een maximum van 40.000 euro.

 

Kijk voor meer informatie over deze subsidie op de website van de Rijksoverheid.

Zo vraag je de isolatiesubsidie voor Groningen aan

Je kunt de lokale subsidie aanvragen als je je woning tussen 25 april 2023 en 31 december 2035 laat isoleren. De aanvraag kun je doen vanaf het eerste kwartaal van 2025, maar daar hoef je niet op te wachten. Je kunt nu dus je huis laten isoleren, en straks de kosten terugkrijgen. Goed om te weten voor de subsidie-aanvraag:
  • Bewaar de bonnetjes.
  • Maak en bewaar foto’s van de werkzaamheden (voor, tijdens en na).
  • Bewaar je aanvraag voor de landelijke ISDE-subsidie en het besluit.

Subsidieservice: wij regelen je aanvraag

Heb je geen zin in of geen tijd voor de subsidieaanvraag? Gebruik dan onze subsidieservice. Wij nemen de aanvraag uit handen en zorgen dat je het juiste bedrag ontvangt. Zo geregeld.

De isolatie-experts van Nederland Isoleert

Voor isolatie werken we al jaren samen met Nederland Isoleert. Zij zijn de echte specialisten in isolatie en regelen alles voor je: van een persoonlijk adviesgesprek tot de uitvoering. Vraag nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. En ontdek welke isolatie past bij jouw situatie, wat het kost en wat het je oplevert.
 

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Vul het formulier in. Dan krijg je direct een e-mail met een link om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.

Adresgegevens

Partner van Essent

Veelgestelde vragen over isolatie

Nee, je hoeft niet te wachten op de subsidie want de subsidie werkt met terugwerkende kracht. Dit betekent dat isolatiemaatregelen die zijn genomen vanaf 25 april 2023 in aanmerking kunnen komen voor een vergoeding.
Onder de subsidieregeling vallen verschillende isolatiemaatregelen, zoals isolatie van dak, muren, vloer, en het plaatsen van HR++ glas. Ook ventilatiemaatregelen vallen onder de subsidie.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, is het belangrijk om het volgende te bewaren:

  • Bonnetjes
  • Foto’s van de werkzaamheden (voor, tijdens en na)
  • Je aanvraag voor de landelijke ISDE-subsidie en het besluit

De kosten van isolatie kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte van de te isoleren ruimte en de arbeidskosten de isolatiespecialist. Over het algemeen kunnen de kosten van isolatie worden uitgedrukt in kosten per vierkante meter bandbreedte:

  • Spouwmuurisolatie: gemiddeld tussen de 40 en 140 euro per vierkante meter bandbreedte
  • Dakisolatie: gemiddeld tussen de 45 en 90 euro per vierkante meter bandbreedte
  • Vloerisolatie: gemiddeld tussen de 40 en 75 euro per vierkante meter bandbreedte

Na het versturen van je gegevens krijg je een e-mail voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartner is Nederland Isoleert. Het adviesgesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Wat kom ik tijdens het adviesgesprek te weten?

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en de mogelijkheden van het isoleren van je huis. De isolatiespecialist brengt je wensen in kaart. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

  • Je plant online een afspraak in voor bij je thuis. Kies zelf een moment waarop het jou uitkomt.

  • De isolatiespecialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
  • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.