Bespaar flink op je energierekening
Doe de Dakcheck
Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen
Met zonnepanelen op je dak wek je je eigen stroom op, bespaar je op je energierekening én verhoog je de waarde van je woning. Na installatie blijven we je panelen monitoren. Zo weet je zeker dat je altijd de maximale opbrengst haalt. Ontdek alles wat je moet weten over zonnepanelen.
Ben je nieuw in de wereld van zonnepanelen en op zoek naar informatie? Ontdek hier alles wat je moet weten.
De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Benieuwd welke factoren dit zijn?
We hebben het beste zonnepanelen aanbod voor je samengesteld. Benieuwd welke panelen bij je passen?
Ontdek je mogelijkheden in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Telefonisch, videobellen of aan huis: jij kiest.
Het kan zijn dat je terugleverkosten betaalt als je zonnepanelen hebt. Je betaalt dan een bedrag voor de stroom die je teruglevert aan het net. Deze kosten verschillen per energieleverancier.
Hoe rendabel zijn zonnepanelen? En wat is belangrijk om mee te nemen in het beslissingsproces? We vertellen je er graag meer over.
Salderen is niets meer dan een aftreksom. Namelijk: de energie die wij leveren min de energie die je teruggeeft via zonnepanelen. Benieuwd hoe de salderingsregeling jou kan helpen?
Je huis energiezuinig maken wordt steeds belangrijker. Financiële regelingen en gemeentelijke subsidies verlagen de investering in zonnepanelen. Benieuwd naar de mogelijkheden?
1. Dakcheck. Vul de Dakcheck in en zie hoeveel panelen er op je dak passen.
2. Adviesgesprek. We bellen je voor een afspraak om je wensen en behoeften door te spreken.
3. Offerte. Op basis van de uitkomst van het adviesgesprek ontvang je een offerte op maat.
4. Installatie door specialist. De installatie zit inbegrepen bij de aanschaf van de panelen. Je start na installatie direct met besparen!
5. Serviceplan. Na installatie blijven we je panelen continu monitoren. We zien direct als er iets mis is en lossen dit samen met je op. Dat geeft jou de zekerheid van een maximale opbrengst.
Al 100 jaar voor jou aan de slag
Duidelijk advies met alle stappen overzichtelijk op een rij. Je ziet met een klik op de knop hoe je jouw huis energiezuinig maakt. En hoeveel je bespaart.
400.000 woningeigenaren gingen je al voor
Het is belangrijk om je zonnepanelen aan te melden bij je energieleverancier. Dit kun je doen op de website: www.energieleveren.nl. Jouw energieleverancier krijgt hiervan vervolgens een bericht. Hierdoor kan je energieleverancier de terug geleverde energie verrekenen met de energie die je verbruikt. Dat noemen we salderen. Let op: het wordt aanbevolen om je zonnepanelen alvast aan te melden nadat je ze besteld hebt. Wacht hier niet mee totdat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd.
De kosten van zonnepanelen verschillen per dak. De prijs van zonnepanelen is bijvoorbeeld afhankelijk van het type en aantal zonnepanelen wat je nodig hebt. Meer weten? We vertellen je graag meer over de kosten van zonnepanelen.
Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? Doe de zonnepanelencheck. Zo zie je binnen 1 minuut wat jij bespaart met zonnepanelen. In een gratis adviesgesprek vertellen onze adviseurs je alles over je mogelijkheden met zonnepanelen, de zonnepanelen prijs én je besparing!
Ja, zonnepanelen zijn nog steeds rendabel. Wel belangrijk om te weten: de salderingsregeling gaat veranderen en verdwijnt in 2027. Vanaf 2027 kun je de stroom die je teruglevert niet meer salderen met de stroom die je afneemt. De salderingsregeling stopt in één keer. Je gaat dus niet ieder jaar steeds minder salderen. De wet komt nog met meer informatie over de vergoeding voor teruggeleverde stroom. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hoe rendabel zijn zonnepanelen? En wat is belangrijk om mee te nemen in het beslissingsproces? Waarom zonnepanelen rendabel zijn lees je in het artikel.
Hoe rendabel zijn zonnepanelen? En wat is belangrijk om mee te nemen in het beslissingsproces? Waarom zonnepanelen rendabel zijn lees je in het artikel.
Als energieleverancier zijn we wettelijk verplicht de zonne-energie die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met je verbruik uit het elektriciteitsnet. We noemen dit salderen. De salderingsregeling zorgt ervoor dat je alleen over je netto (gesaldeerde) verbruik (afgenomen energie min terug geleverde energie) verbruikskosten, btw en energiebelasting betaalt. Heb je een energiecontract bij Essent? Dan betaal je terugleverkosten over de stroom die je teruglevert. Dit verrekenen we op je energierekening. Daarom is het slim om het aantal zonnepanelen dat je aanschaft af te stemmen op je verbruik. Onze Dakcheck helpt je hierbij.
Let op: de salderingsregeling gaat veranderen en verdwijnt in 2027. Vanaf 2027 kun je de stroom die je teruglevert niet meer salderen met de stroom die je afneemt. De salderingsregeling stopt in één keer. Je gaat dus niet ieder jaar steeds minder salderen. De wet komt nog met meer informatie over de vergoeding voor teruggeleverde stroom. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
De opbrengst van zonnepanelen is de hoeveelheid stroom die een zonnepaneel opwekt. Ofwel: de zonnepanelen opbrengst is de hoeveelheid kilowattuur elektriciteit (kWh) wat een zonnepaneel oplevert.
De opbrengst van zonnepanelen hangt samen met het vermogen. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek. Hoe groter het vermogen, hoe hoger de opbrengst van het zonnepaneel. Toch is niet alleen het vermogen van invloed op de opbrengst. De opbrengst van zonnepanelen verschilt vaak per maand. Dit is afhankelijk van het aantal zonuren en de temperatuur. Over het algemeen zijn mei, juni en juli de beste maanden voor zonnepanelen. Ook de ligging van het dak ten opzichte van de zon, de hellingshoek en schaduwvorming hebben invloed op de opbrengst van de zonnepanelen. Met de Zonnepanelencheck bereken je wat je bespaart met zonnepanelen. Dit is een indicatie. Wil je meer informatie over zonnepanelen mogelijkheden? Onze expert geeft je graag uitgebreid advies.
De energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt, wordt naar de meter gestuurd. Voordat deze energie bij de meter aankomt, wordt deze al gebruikt door apparatuur in je woning. De energie die na dit gebruik overblijft, wordt op de meter geregistreerd als teruglevering. Het verschil tussen de opwekking van de zonnepanelen en de teruglevering is de energie die je zelf hebt verbruikt.