Warmtepompen

Kies voor duurzaam verwarmen

  • Van advies tot installatie en onderhoud
  • Persoonlijk advies en transparante offerte
  • Specialisten in warmtepompen

Daarom een warmtepomp via Essent

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. In de basis verwarmt de pomp je woning. De ketel springt bij op momenten dat het nodig is, zoals bij extreme kou. Zo verwarm je je huis en water op een milieuvriendelijke manier: je gasverbruik daalt en dat zorgt voor minder CO2-uitstoot. Goed voor het milieu én je portemonnee!

Is jouw woning geschikt?

Je woning moet voldoen aan bepaalde eisen. Bekijk daarom of jouw woning geschikt is.

De kosten van een warmtepomp

De prijs van een warmtepomp hangt af van diverse factoren. Wil je weten welke?

Korting op een warmtepomp

Klaar om te verduurzamen? Profiteer nu tijdelijk van korting op een hybride warmtepomp!

Alles over de hybride warmtepomp

Ben je op zoek naar informatie over hybride warmtepompen? Ontdek hier alles wat je moet weten.

Controleer of je woning geschikt is

Niet iedere woning is geschikt voor een warmtepomp. Je woning moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Je bent eigenaar van de woning en van een cv-ketel.
  • De woning wordt verwarmd door radiatoren en/of vloerverwarming. 
  • Is je woning ouder dan 1995? Het moet dan geïsoleerd zijn op minimaal 2 manieren.
  • Woon je in een appartement of tussenwoning? Zorg dan dat je huis een mechanische ventilatie heeft.

Krijg korting op energieproducten met bespaartegoed

Met bespaartegoed krijg je hoge korting op energieproducten. Zoals op zonnepanelen, isolatie, een warmtepomp of een laadpaal. Dit maakt wonen een stuk comfortabeler en duurzaam. En zorgt voor minder energiekosten. Hoe langer je Essent-klant bent, hoe meer tegoed je elk jaar krijgt.
Krijg tot 100 euro korting per jaar met bespaartegoed

Waarom een warmtepomp kopen?

Besparen op gasverbruik

Met een hybride warmtepomp verbruik je gemiddeld 60% minder gas bij verwarming. (Bron: Milieu Centraal)

Duurzaam verwarmen

Je CO2-uitstoot door verwarming en warm water gaat flink omlaag door het gebruik van een warmtepomp.

Hogere woningwaarde

Een duurzame woning betekent een hogere woningwaarde. Zo investeer je in de waarde van je huis.

Subsidievoordeel

Ga je voor een warmtepomp? Profiteer dan van de subsidieregeling en bespaar op de aanschaf!

Hoe kies je de juiste warmtepomp?

Nu duurzaam leven nog belangrijker wordt en de kosten voor traditionele energiebronnen stijgen, is een warmtepomp een slimme keuze voor milieuvriendelijke verwarming. Maar hoe maak je de juiste keuze?

Misschien heb je vragen over de geschiktheid van je woning, de kosten van de warmtepomp, mogelijke subsidies, installatie en het onderhoud. Geen zorgen, wij begeleiden je stap voor stap in een gratis adviesgesprek.

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

  • Comfort zoals je gewend bent
  • Aansluiting mogelijk op de meeste HR ketels van na 2010

Merken warmtepomp

Onze servicepartners bieden een verschillende kwalitatieve en betrouwbare warmtepompmerken aan. In een persoonlijk adviesgesprek helpen onze experts je het type en merk te kiezen dat het best bij jouw situatie past.

Subsidie voor warmtepompen

De subsidie voor (hybride) warmtepompen valt onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type en het vermogen van de warmtepomp.

Zo ontvang je voor een hybride warmtepomp op buitenlucht 2.550 euro en voor een volledig elektrische variant 3.150 euro subsidie (bron: Milieu Centraal).

Het combineren van de warmtepomp met isolatiemaatregelen kan zelfs een hogere subsidie opleveren. Extra aantrekkelijk dus voor duurzame verwarming.

Meer weten? Ontdek meer over warmtepomp subsidies.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. In de basis verwarmt de pomp je woning. De cv-ketel springt bij op momenten dat het nodig is, zoals bij extreme kou.

Een warmtepomp werkt als een omgekeerde airco of koelkast. In plaats van te koelen, haalt de pomp warmte uit de lucht om je woning te verwarmen. Dit gebeurt via een koudemiddel dat de warmte absorbeert en op een hogere temperatuur brengt.

De verwarmde lucht wordt dan via vloerverwarming of radiatoren door je huis verspreid, op basis van stroom. Dit verlaagt je gasverbruik en het zorgt voor minder CO2-uitstoot.

Wij helpen je met energie besparen

Al 100 jaar voor jou aan de slag

Zo beoordelen klanten ons
8.1
49590 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan
49590 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan

Een warmtepomp via Essent

Samen met onze servicepartners

Een warmtepomp via Essent? Een slimme keuze. Samen met onze gespecialiseerde servicepartners begeleiden we je door alle stappen. Van passend advies, naar een soepele installatie binnen één dag, naar hulp met de subsidieaanvraag. Eenmaal geïnstalleerd? Ook voor service en onderhoud ben je aan het juiste adres.

  • Van passend advies, naar installatie én hulp met subsidieaanvraag
  • Een offerte die past bij je persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt
Voorbeeld van een advies uit de huisscan

Zo maak jij je huis energiezuinig. Doe de scan!

Je krijgt een helder advies met alle stappen overzichtelijk op een rij. Je ziet direct wat het je kost en wat he je oplevert. En met 1 druk op de knop ontvang je het volledige advies in je mailbox.

  • Snel online geregeld, gratis en vrijblijvend
  • Inzicht in kosten en besparingen
  • Persoonlijk energieadvies op maat

400.000 woningeigenaren gingen je al voor

Nog meer besparen?

Kies dan ook voor onze andere duurzame producten! Wek je eigen energie op met zonnepanelen en verlaag je verbruik met isolatie.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen bespaar je flink op je energierekening. We vertellen je alles dat je moet weten.

Isolatie

Op de energieprijzen heb je geen invloed, maar op je verbruik wel. Op deze pagina vind je alles over het isoleren van jouw woning.

Veelgestelde vragen over warmtepompen

De professionele installateurs van onze servicepartners installeren de warmtepomp. In de meeste gevallen duurt de installatie maar één dag!

Ja, een (hybride) warmtepomp heeft onderhoud nodig. Om te zorgen voor een veilige installatie, is het verstandig om het systeem periodiek te laten onderhouden. De monteur controleert dan ook of de warmtepomp en cv-ketel zo efficiënt mogelijk werken. Onze servicepartners bieden ook onderhoudscontracten aan.

De kosten van een warmtepomp lopen erg uiteen. Dit is onder andere afhankelijk van het type. We maken onderscheid tussen een lucht water warmtepomp (luchtwarmtepomp) en een ventilatiewarmtepomp. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van of de pomp samenwerkt met een nieuwe cv-ketel of je huidige cv-ketel. De kosten voor een hybride warmtepomp (4kWh) liggen gemiddeld tussen de 6.000 en 8.000 euro, inclusief btw en installatie (bron: Milieu Centraal).

Momenteel kun je subsidie aanvragen op de aanschaf van een warmtepomp. Zo is de investering lager, en heb je de warmtepomp sneller terugverdiend. Daarbij komt dat je gasverbruik flink afneemt. Bij een hybride warmtepomp is dit gemiddeld 60% (bron: Milieu Centraal). Hierdoor bespaar je flink op je energierekening.

Ja, als je een warmtepomp koopt kun je gebruik maken van de subsidieregeling. Het subsidiebedrag hangt af van het type warmtepomp en het vermogen hiervan. Voor de subsidie gelden een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat de warmtepomp nieuw is en dat je eigenaar bent van het huis waar de installatie plaatsvindt.

Lees alles over subsidies voor warmtepompen

Een hybride warmtepomp werkt altijd samen met een cv-ketel. De meeste cv-ketels zijn geschikt om samen te werken met een warmtepomp. Vaak is het mogelijk de warmtepomp te koppelen aan je bestaande cv-ketel. Ga je een warmtepomp kopen? Dan is het goed om na te gaan of je huidige cv-ketel geschikt is. Onze experts helpen je hierbij.

Het geluid varieert per type en merk, maar ligt gemiddeld tussen de 35-60 dB voor binnenunits en tot 65 dB voor buitenunits. Het is vergelijkbaar met het zoemen van een vaatwasser die aan staat.

Dit is afhankelijk van je huidige gasverbruik en het type warmtepomp. Over het algemeen kun je verwachten dat je gasverbruik met 60% afneemt. De exacte besparing hangt af van factoren zoals isolatie, het type warmtepomp, en energieprijzen. Ook de terugverdientijd is afhankelijk is van je gedrag en gebruiksbehoefte.