Kosten dakisolatie

Dakisolatie: een waardevolle investering

Is je dak isoleren de investering waard? Absoluut. Je bespaart op je energiekosten. En het zorgt voor meer comfort in huis. Ontdek hoe de dakisolatie kosten verschillen per type huis, wat een geïsoleerd dak je oplevert, en hoe je door investering in dakisolatie kosten dekt met een subsidie.

Dakisolatie kosten

Wat bepaalt de prijs? De kosten voor dakisolatie worden bepaald door verschillende factoren. De prijs hangt af van het soort isolatiemateriaal en de grootte van je dak. We berekenen de prijs van het dak per vierkante meter. Duurdere materialen zoals minerale wol of PIR-platen besparen meer energie. Een dunne isolatielaag is goedkoper, maar isoleert minder. Om je een idee te geven: de prijs voor dakisolatie ligt gemiddeld tussen de 45 en 90 euro per vierkante meter bandbreedte.

Ga je voor dakisolatie via ons? Dan geniet je meteen van een totaalpakket. De materialen en installatie door professionals zijn inbegrepen in één prijs. Dat maakt het een slimme investering.

Tip: de overheid ondersteunt de overstap naar duurzame energie. Hierom bieden ze regelmatig subsidies aan.

ISDE-subsidie voor dakisolatie

Maak gebruik van de ISDE-subsidie. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Dankzij deze dakisolatie-subsidie houd je meer geld in je zak, zowel bij de installatie als op je maandelijkse energiekosten.

Als je minimaal 20 m² dak isoleert, krijg je tot 15 euro per m² subsidie. Combineer je dakisolatie met nog een isolatiemaatregel? Dan kan je subsidie oplopen tot 30 euro per m².

Bij woningen ouder dan 2 jaar kun je ook profiteren van een verlaagd btw-tarief van 9% voor de arbeidskosten van het aanbrengen van isolatie. Tijdens een adviesgesprek rekent de adviseur voor je uit hoeveel subsidie je krijgt en of je in aanmerking komt voor het verlaagd btw tarief.

Geen tijd voor de subsidieaanvraag?

Heb je geen tijd of zie je op tegen het aanvraagproces van de subsidie? Geen zorgen, wij helpen je graag. Onze subsidieservice neemt het aanvraagproces volledig van je over. Zo profiteer je zonder moeite van de financiële voordelen.

Besparen met dakisolatie

Je dak isoleren is een waardevolle investering, want je kunt er flink mee besparen. Hoeveel je precies bespaart met dakisolatie hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld: hoe oud is je huis en wat voor isolatie heb je op dit moment. In het tabel zie je een schatting van je jaarlijkse besparing (bron: Milieu Centraal).**

Wil je het precies weten? Vraag een adviesgesprek aan.

Dakisolatiematerialen

De keuze van isolatiemateriaal is bepalend voor zowel de kosten als de effectiviteit van de isolatie op de lange termijn. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar, elk met hun unieke eigenschappen die de prestaties beïnvloeden. Wil je weten welk isolatiemateriaal het beste is voor jouw huis? Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies. Ze kennen de ins en outs van elk materiaal en vinden de ideale oplossing voor jouw situatie.

Minerale glaswol

Je kunt kiezen voor topkwaliteit minerale glaswol. Dit isolatiemateriaal garandeert een constante isolatiewaarde en voorkomt vochtdoorslag. Het biedt een hoge isolatiewaarde, is waterafstotend en laat tegelijkertijd waterdamp door zonder vocht op te nemen. Een betrouwbare keuze voor jouw woning!

PIF thermisch isolatiefolie

PIF thermisch isolatiefolie is een milieuvriendelijke keuze voor jouw huis. Dit materiaal bestaat uit meerdere lagen isolatiefolie, afgewisseld met luchtkussens, waardoor het zeer effectief is. Het is veilig in gebruik, met geen risico op huid- of luchtwegirritaties. Het biedt een indrukwekkende 97% warmteweerkaatsing. Een slimme stap naar een duurzamer huis!

Waarom investeren in dakisolatie?

Je dak laten isoleren kost geld. Maar het isoleren van je woning met dakisolatie levert je een besparing op energiekosten op. Gemiddeld wel 875 euro per jaar*. Een investering die zichzelf terugverdient.

Nederland isoleert

Steeds meer huishoudens kiezen voor isolatie. In de afgelopen 10 jaar isoleerden onze servicepartners al ruim 45.000 huizen.

Kwaliteit en duurzaamheid

We gebruiken kwalitatieve en ISO-gecertificeerde producten en we werken met natuurvriendelijke isolatie en na-isolatie.

Garantie

Je hebt zekerheid door 10 jaar product garantie op onze dakisolatie.

Wooncomfort

Houdt in de winter je huis warm en in de zomer koel. Dit is goed voor je energierekening én het milieu.

Wij helpen je met energie besparen

Al 100 jaar voor jou aan de slag

Zo beoordelen klanten ons
8.1
49653 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan
49653 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan

Check je besparing

Ben jij benieuwd wat je kunt besparen, doe dan de isolatiecheck!

Ontdek binnen 1 minuut wat isolatie jou oplevert

Wat is je postcode en huisnummer?

Veelgestelde vragen over de kosten van dakisolatie

De kosten van dakisolatie verschillen per woning. De kosten voor het aanbrengen van dakisolatie bij een hoekwoning starten vanaf 4.200 euro. Dit is exclusief ISDE-subsidie die je terug kunt vragen. De ISDE-subsidie kan oplopen tot 30% van de kosten wanneer je twee energiebesparende maatregelen laat uitvoeren (bron: Milieu Centraal).

Het dak is een van de grootste energieverspillers in huis. Dakisolatie is daarom een goede investering. Benieuwd naar de kosten in jouw situatie? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Onze isolatiespecialist adviseert je over dakisolatie en brengt een offerte op maat uit.

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de dikte van de isolatie, je huidige energieverbruik en of je andere maatregelen hebt getroffen. Gemiddeld duurt het enkele jaren voordat je met de jaarlijkse besparing op energiekosten de investering terugverdient.

Ja, zelfs als je de zolder niet of alleen als opslagruimte gebruikt, kan het isoleren van het dak of het isoleren van de zoldervloer een significante impact hebben op de algehele energie-efficiëntie van je huis. Je merkt ook meer comfort op onderliggende verdiepingen.

Je komt in aanmerking voor subsidie voor isolatie als een bepaalde aantal vierkante meter van je woning laat isoleren. Je kunt bij één maatregel tot 15% van je investering terugkrijgen. Laat je een tweede isolatiemaatregelen uitvoeren? Dan wordt het subsidiebedrag verdubbeld. Bekijk de website van Milieu Centraal om erachter te komen hoeveel subsidie je precies kunt krijgen voor jouw situatie.

Dakisolatie kan de waarde van je huis verhogen door verbeterde energie-efficiëntie en comfort. Dit kan een aantrekkelijk kenmerk zijn voor potentiële kopers.

Na het versturen van je gegevens krijg je een e-mail voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartner is Nederland Isoleert. Het adviesgesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Wat kom ik tijdens het adviesgesprek te weten?

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en de mogelijkheden van het isoleren van je huis. De isolatiespecialist brengt je wensen in kaart. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

  • Je plant online een afspraak in voor bij je thuis. Kies zelf een moment waarop het jou uitkomt.

  • De isolatiespecialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
  • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Je woning is vaak al binnen 2 dagen voorzien van dakisolatie. Dit hangt onder andere af van het isolatiemateriaal en de methode. Onze adviseur vertelt je hier meer over.

Het isoleren van je dak heeft een aantal voordelen:

  • Energiebesparing: er gaat tijdens koude dagen minder warmte verloren, waardoor je minder hoeft te stoken. En dat is goed voor je energierekening én het milieu.
  • Wooncomfort: houdt in de winter je huis warm en in de zomer koel
  • Slimme investering: een verbetering van je energielabel zorgt voor een hogere waarde van je woning.
  • Geluidsisolatie: isolatie voor de demping van geluid. Met goede geluidsisolatie heb je minder last van geluid uit de omgeving.

* Besparingen zijn berekend voor een hoekhuis met een hr-combiketel als verwarming. Er is gerekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste betreft een prognose voor 2030. Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn groter. Hoeveel je precies bespaart, hangt ook af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd (bron: Milieu Centraal).

** Deze kosten zijn een schatting. Ze hangen af van hoeveel vierkante meter je gaat isoleren. Het aantal vierkante meter gevel, dak, vloer en glas verschilt per soort woning: een tussenwoning heeft het minst aantal vierkante meters, een vrijstaande woning het meest. Per woningtype gaan we uit van een gemiddelde grootte. De schatting van de kosten gaat uit van een standaard situatie, dus zonder meerwerk. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van RVO (een overheidsorganisatie) van 1 maart 2023. Door actuele ontwikkelingen, zoals stijging van de prijs van grondstoffen, kunnen de kosten hoger uitvallen.