Wat bepaalt de prijs? De kosten van spouwmuurisolatie hangen af van verschillende factoren. Denk aan het type woning, het soort isolatiemateriaal en de totale oppervlakte van de muren die je laat isoleren. Om je een idee te geven: de prijs voor spouwmuurisolatie ligt gemiddeld tussen de 40 en 140 euro per vierkante meter bandbreedte.
Ga je voor spouwmuurisolatie via ons? Dan geniet je meteen van een totaalpakket. De materialen en installatie door professionals zijn inbegrepen in één prijs. Dat maakt het een slimme investering.
Tip: de overheid ondersteunt de overstap naar duurzame energie. Hierom bieden ze regelmatig subsidies aan.
Maak gebruik van de ISDE-subsidie. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Dankzij deze spouwmuurisolatie-subsidie houd je meer geld in je zak, zowel bij de installatie als op je maandelijkse energiekosten.
Je komt in aanmerking voor de subsidie als je spouwmuurisolatie laat aanbrengen over een oppervlakte van 10 tot 170 m2.
Afhankelijk van het type woning kan je subsidie oplopen tot 560 euro. Combineer je spouwmuurisolatie met nog een maatregel? Dan verdubbelt de subsidie mogelijk tot 1.120 euro.
Heb je geen tijd of zie je op tegen het aanvraagproces van de subsidie? Geen zorgen, wij helpen je graag. Onze subsidieservice neemt het aanvraagproces volledig van je over. Zo profiteer je zonder moeite van de financiële voordelen.
De vierkante meterprijs van spouwmuurisolatie hangt af van het type woning en het isolatiemateriaal. Gemiddeld zijn de spouwmuurisolatie kosten per vierkante meter bandbreedte tussen de 40 en 140 euro.
Heb je een bijzonder woningtype, zoals een monumentaal pand, dan kunnen de kosten afwijken. Dit komt door specifieke eisen en de verschillende materialen die nodig zijn voor de isolatie.
Ben je benieuwd naar de exacte kosten voor jouw woningtype? Onze adviseur vertelt je er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.
Spouwmuurisolatie is een van de voordeligste manieren om je woning te isoleren. Je verdient de investering ook nog snel terug, omdat je flink gaat besparen op je energierekening. De totale kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de woning en het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt.
Steeds meer huishoudens kiezen voor isolatie. In de afgelopen 10 jaar isoleerden onze servicepartners al ruim 45.000 huizen.
Spouwmuurisolatie is de goedkoopste en makkelijkste manier van muurisolatie.
(Bron: Milieu Centraal)
De winst is te vergelijken met een rente van 9% op je spaarrekening. (Bron: Milieu Centraal)
De spouwmuur van je woning is vaak al binnen 1 dag geïsoleerd. Dat is snel geregeld!
Ben jij benieuwd wat je kunt besparen, doe dan de isolatiecheck!
Ontdek binnen 1 minuut wat isolatie jou oplevert
Al 100 jaar voor jou aan de slag
De kosten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie worden voor een groot gedeelte bepaald door het type woning:
Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan voor de precieze kosten voor jouw situatie.
Je kunt in aanmerking komen voor een subsidie voor spouwmuurisolatie. Afhankelijk van het type woning ligt de subsidie tussen 160 euro en 560 euro. Laat je twee isolatiemaatregelen uitvoeren? Dan wordt het subsidiebedrag verdubbeld. Het subsidiebedrag ligt dan tussen de 320 euro en 1.120 euro. Lees alles over mogelijke subsidies en maak gebruik van onze subsidieservice.
Na het versturen van je gegevens krijg je een e-mail voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartner is Nederland Isoleert. Het adviesgesprek duurt ongeveer 45 minuten.
Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en de mogelijkheden van het isoleren van je huis. De isolatiespecialist brengt je wensen in kaart. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:
Je plant online een afspraak in voor bij je thuis. Kies zelf een moment waarop het jou uitkomt.
Het isoleren van je spouwmuur heeft een aantal voordelen:
* Besparingen zijn berekend voor een hoekhuis met een hr-combiketel als verwarming. Er is gerekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste betreft een prognose voor 2030. Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn groter. Hoeveel je precies bespaart, hangt ook af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd. (Bron: Milieu Centraal)