Denk je na over een warmtepomp, maar weet je niet hoe je een goede keuze maakt? In dit artikel helpen we je op weg met het vergelijken van verschillende warmtepompen. We bekijken hybride en all-electric warmtepompen, vergelijken COP-waardes en nemen de kosten onder de loep. Lees verder en ontdek welke warmtepomp de juiste keuze is voor jouw situatie.
Sta je aan het begin van een verbouwing, verhuizing of verduurzamingstraject en overweeg je een warmtepomp? Dan kijk je rond naar de beste warmtepomp voor jouw situatie. Als je woning nog niet klaar is voor volledig elektrisch verwarmen, vormt een hybride warmtepomp een uitstekend alternatief.
Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en combineert de eigenschappen van een traditionele cv-ketel met die van een warmtepomp. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor de verwarming van je huis. De cv-ketel verwarmt je water en springt bij als het nodig is. Zo bespaar je flink op je gasverbruik. Gemiddeld verbruik je 60% minder gas bij verwarming via een hybride warmtepomp.
Vergelijk je verschillende hybride warmtepompen met elkaar, let dan op een aantal zaken. Denk aan de capaciteit, energie-efficiëntie en de kosten. Deze factoren helpen je bij het maken van een keuze die past bij jouw situatie en wensen.
Maar hoe weet je nu welke warmtepomp het best past bij jouw situatie? Daar helpen wij je graag bij. Vraag een adviesgesprek aan en ontvang persoonlijk advies, een vrijblijvende offerte en een aanbeveling voor een betrouwbaar merk. Zo wordt het vergelijken en kiezen van een hybride warmtepomp makkelijk.
Overweeg je om volledig over te stappen op duurzame energie en zoek je naar de beste opties? Dan wil je zeker een all electric warmtepomp vergelijken met andere mogelijkheden. Een volledig elektrische warmtepomp haalt warmte uit de lucht, grond of water en zet deze om in bruikbare energie voor je woning. Dat betekent geen gasverbruik meer, volledig elektrisch verwarmen en koelen, en een flinke stap richting een duurzaam huishouden.
Wanneer kies je voor een all electric warmtepomp? Vooral als je nieuwe woning goed geïsoleerd is, je voldoende ruimte hebt voor het plaatsen van de pomp en de bijbehorende buitenunit, en je de investering in deze duurzame oplossing wilt doen.
Bij het vergelijken van all electric warmtepompen let je op de capaciteit, het rendement, de installatiekosten en het merk. Deze factoren bepalen welke warmtepomp het meest geschikt is voor jouw situatie.
Vraag een adviesgesprek aan en ontvang persoonlijk advies, een vrijblijvende offerte en een aanbeveling voor een betrouwbaar merk. Maak het vergelijken en kiezen van een all electric warmtepomp eenvoudig en neem vandaag nog contact met ons op.
Denk je aan een energiezuinige manier om je woning te verwarmen en overweeg je een lucht-water warmtepomp? Dan wil je zeker weten dat je de beste keuze maakt. Een lucht-water warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en gebruikt deze om je woning en water te verwarmen. Deze soort warmtepomp levert relatief veel warmte-energie per kilowatt elektriciteit en de installatie is relatief eenvoudig.
Kies je voor een lucht-water warmtepomp, dan kies je voor een duurzame oplossing met relatief lage kosten. Het is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een betaalbare, energiezuinige oplossing die past bij jouw duurzame levensstijl. Bij het vergelijken van lucht-water warmtepompen let je op verschillende factoren. Denk aan het rendement, de capaciteit, de installatiekosten en het merk.
Vraag een adviesgesprek aan en laat ons je helpen bij het vergelijken van lucht-water warmtepompen. Je krijgt advies op maat, een vrijblijvende offerte en de zekerheid van een betrouwbaar merk warmtepomp. Begin vandaag nog met je lucht water warmtepomp vergelijk en neem contact met ons op.
Bij de keuze voor een warmtepomp speelt efficiëntie een grote rol. Hierbij kom je twee belangrijke termen tegen: COP en SCOP. Maar wat betekenen deze termen precies en hoe gebruik je ze om warmtepompen te vergelijken?
COP, of Coefficient of Performance, geeft het rendement van een warmtepomp weer bij een specifieke buitentemperatuur en een bepaalde temperatuur van het door de warmtepomp geleverde cv-water. Een hogere COP duidt op een efficiëntere warmtepomp: er komt meer warmte uit de pomp voor elke eenheid energie die hij verbruikt.
Bij het vergelijken van warmtepompen op basis van COP let je op de waarden die fabrikanten opgeven. Gemiddeld heeft een warmtepomp een COP tussen de 3 en 5, afhankelijk van de watertemperatuur en de buitentemperatuur. Bepaal wat het benodigd vermogen is in jouw situatie voor je de COP vergelijkt.
SCOP, of Seasonal Coefficient of Performance, is een gemiddelde COP over een heel jaar. Hierbij houdt men rekening met de seizoenen in een bepaalde regio. Dit maakt de SCOP een nauwkeuriger maatstaf voor de efficiëntie van een warmtepomp over een langere periode en onder wisselende omstandigheden.
Dus, welke waarde gebruik je om warmtepompen te vergelijken? Beide waarden bieden nuttige informatie, maar de SCOP geeft je een beter beeld van de prestaties van de warmtepomp gedurende het hele jaar, rekening houdend met de seizoensgebonden temperatuurvariaties. Dit helpt je om een warmtepomp te kiezen die goed presteert onder de specifieke weersomstandigheden in jouw regio.
Maar let op: hoewel een hogere COP of SCOP waarde meestal een hogere prijs betekent, kan dit op de lange termijn voordeliger zijn door een lagere energierekening. Wanneer de COP beter is dan 2,83, blijkt een warmtepomp goedkoper dan een cv-ketel op gas. Denk er dus aan om zowel de aankoopprijs als de potentiële energiebesparingen in je vergelijking op te nemen.
Overweeg je een investering in een warmtepomp, maar twijfel je nog vanwege de kosten? Begrijpelijk. Daarom helpen we je graag bij het kosten vergelijken van een warmtepomp met een cv-ketel.
Bij aanschaf lijkt een cv-ketel goedkoper met een prijs rond de 2.000 euro. Warmtepompen hebben een hogere aankoopprijs. Een hybride warmtepomp, die samenwerkt met je cv-ketel, kost gemiddeld tussen de 6.000 en 8.000 euro, inclusief btw en installatie.
Maar let op, de maandelijkse energiekosten liggen bij een warmtepomp vaak lager dan bij een cv-ketel. Dit betekent dat je op termijn de hogere aanschafprijs terugverdient. Bovendien zijn er subsidies beschikbaar. Zo ontvang je voor een hybride warmtepomp op buitenlucht tussen de 1.950 en 3.000 euro subsidie. Het loont dus om verder te kijken dan alleen de aanschafwaarde bij het kopen van een warmtepomp.
Bij het vergelijken van warmtepompprijzen valt direct op hoe sterk de prijzen uiteenlopen. Dit hangt af van je keuze uit de verschillende soorten warmtepompen. Zo kies je bijvoorbeeld een lucht-water, water-water of grond-water warmtepomp.
Een hybride lucht-water warmtepomp kost ongeveer 6.000 euro, waarvoor je 2.550 euro subsidie kan krijgen. Koop je er direct een cv-ketel bij, dan kost dat ongeveer 8.100 euro. Geothermische warmtepompen kosten al snel zo’n 30.000 euro. De hogere kosten komen door de installatie van de bodembron. Je kunt wel subsidie krijgen voor een geothermische warmtepomp: zo'n 4.425 euro.
De aanschafprijs vertelt echter niet het hele verhaal. Verschillende factoren beïnvloeden de uiteindelijke kosten en besparingen. Denk aan installatiekosten, de efficiëntie van de warmtepomp en de terugverdientijd. Een duurdere warmtepomp heeft bijvoorbeeld vaak een hoger rendement, waardoor je de investering sneller terugverdient.
Het lijkt misschien aantrekkelijk om zelf online prijzen te vergelijken, maar iedere woning en iedere situatie vraagt om een andere oplossing. Wil je weten wat in jouw situatie de juiste warmtepomp keuze is? Vraag dan een adviesgesprek aan. We maken een offerte op maat die past bij jouw persoonlijke situatie. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.
Bij het vergelijken van warmtepompmerken, heb je keuze te over. Onze servicepartners bieden verschillende merken aan, stuk voor stuk betrouwbaar en van hoge kwaliteit. Of je nu kiest voor een hybride of all-electric systeem, onze experts adviseren je graag over welk type en merk warmtepomp het beste bij jouw situatie past. Enkele merken uit ons aanbod zijn Bosch, Intergas en Remeha. Elk merk heeft unieke voordelen en eigenschappen.
Wat houdt een warmtepomp vergelijkende test in? Het betreft een beoordeling waarbij verschillende merken en typen warmtepompen naast elkaar worden geplaatst. Experts kijken naar factoren zoals energie-efficiëntie, geluidsniveau, installatiegemak, en natuurlijk de prijs-kwaliteitverhouding. Uit recente tests blijkt bijvoorbeeld dat bodem-water warmtepompen vaak het meest efficiënt zijn.
Maar wat betekent dit voor jou? Het helpt je om een weloverwogen keuze te maken. Je krijgt een duidelijk beeld van welke warmtepomp het beste past bij jouw situatie en budget. Waar vind je deze vergelijkende tests? Verschillende organisaties publiceren hun bevindingen online. Zo heeft Consumentenbond een handige lijst met de beste warmtepompen op basis van hun tests.
Het loont dus zeker om je te verdiepen in de resultaten van deze tests. Maar vergeet niet: elke woning is uniek. Wat voor de ene woning de beste warmtepomp is, hoeft dat voor de andere niet te zijn.
Voor warmtepomp-advies ben je bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met diverse servicepartners, waaronder Energiewacht, Energiewacht West, Kemkens en Volta NXT. Deze aanbieders hebben allemaal hun specialisatie in warmtepompen en leveren een professionele installatie.
Dus waarom zou je nog langer tijd besteden aan het vergelijken van aanbieders? Wij bieden een complete service: van advies tot installatie door een erkend installateur bij jou in de buurt. Dat scheelt jou een hoop zoekwerk. Wel zo makkelijk.
Bij het warmtepomp offerte vergelijken, bieden we je een eenvoudige oplossing. Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan. Wat houdt dat in? Je krijgt van ons een duidelijk overzicht van de kosten voor jouw specifieke situatie. We nemen alles mee: van de aanschaf van de warmtepomp tot de installatie door een van onze servicepartners. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan, ontvang een persoonlijke offerte en ontdek de voordelen van een warmtepomp.
Een warmtepomp gebruikt warmte uit de lucht, het grondwater of de bodem om je huis te verwarmen met warm water. Dit doet de warmtepomp met behulp van koudemiddel. Het werkt als een koelkast, maar dan andersom.
Absoluut, veel warmtepompen hebben de capaciteit om naast ruimteverwarming ook tapwater te verwarmen. Let wel, dit hangt af van het specifieke model en type warmtepomp dat je kiest.
In principe past een warmtepomp in elke woning, maar de effectiviteit hangt af van diverse factoren zoals de isolatie van je woning en het type warmtepomp dat je kiest.