Er zijn verschillende soorten laadpalen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn 3 veelvoorkomende types.
Een laadpaal met een vaste laadkabel is altijd klaar voor gebruik.
Een mobiele thuislader is een flexibele optie die je gemakkelijk kunt meenemen.
Dit type laadpaal wordt direct aan de muur bevestigd, bijvoorbeeld in je garage of op je oprit.
Wil je een laadpaal aanschaffen voor je elektrische auto? Dan zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. We zetten ze voor je op een rij, zodat je een keuze maakt die bij jouw situatie past.
De prijs van een laadpaal wordt bepaald door het merk, de capaciteit, de functies en de installatiekosten.
Onze Alfen laadpalen zijn van Nederlandse bodem.
Krijg vakkundig advies en een veilige installatie bij je thuis, binnen 3 weken.
Of je nu een specialist aan de lijn wilt of een monteur aan je deur nodig hebt, wij staan voor je klaar.
Altijd 2 jaar garantie op alle hardware. Zo kun je zorgeloos laden.
Met een bidirectionele laadpaal haal je meer uit je elektrische auto. Dit type laadpaal kan niet alleen je auto opladen, maar ook energie uit de accu terugleveren aan je huis of het elektriciteitsnet. Dit wordt tweerichtingsladen genoemd. Zo gebruik je de opgeslagen stroom in je auto voor bijvoorbeeld je verlichting of apparaten thuis.
Voor bidirectioneel laden hebben je een 3-fase-aansluiting, zonnepanelen en een geschikte auto nodig. Op dit moment zijn er nog niet veel elektrische voertuigen geschikt voor bidirectioneel laden. Ook liggen de kosten van bidirectionele laadpalen nog erg hoog. Wij bieden dit nu ook nog niet aan. Maar we houden de ontwikkelingen in de gaten. Want met een bidirectionele laadpaal maak je je huis én je auto onderdeel van een slimme, duurzame energietoekomst.
Gemak: je laadt op wanneer het jou uitkomt, zonder te wachten op een vrije laadpaal.
Lagere kosten: thuis laden is meestal goedkoper dan openbaar laden, zeker met een dynamisch energiecontract of eigen zonnepanelen.
Duurzaamheid: met een eigen laadpaal kun je gebruikmaken van zelfopgewekte stroom, zoals zonnestroom, wat beter is voor het milieu.
Laadpaal tot 11 kW: meestal is je huidige aansluiting voldoende.
Snellader boven 11 kW: voor een laadpaal met een hoger vermogen heb je een 3-fase-aansluiting nodig. Onze adviseur vertelt je hier meer over tijdens het adviesgesprek.