Bio-energie is een van de schoonste vormen van energie. Om bio-energie op te kunnen wekken is biomassa nodig. Meer over het opwekken en verwerken van bio-energie vertellen we in dit artikel.
De bestaande energiebronnen raken stilaan uitgeput. De roep om hernieuwbare energie wordt steeds sterker. Is biomassa geschikt als bron voor groene energie? En welke soorten hernieuwbare energie zijn er nog meer? We zochten het uit.
Er zijn steeds meer en betere technieken bedacht om energie uit water op te wekken. Welke soorten waterkrachtcentrales zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende technieken om energie uit water op te wekken? We zetten de belangrijkste informatie voor u op een rij.
Zijn windmolens een schone manier om energie op te wekken of zijn ze te duur en zullen ze nooit genoeg stroom produceren? We zetten graag de feiten voor u op een rij. Oordeel zelf of de voordelen van windenergie opwegen tegen de nadelen.
Water is een vaak vergeten duurzame energiebron. Hoe wordt waterenergie opgewekt? Zijn er ook waterkrachtcentrales in Nederland? We zetten enkele weetjes over waterenergie op een rij.
Windenergie is duurzaam, maar onvoorspelbaar. Soms is er te veel windenergie, soms juist te weinig. Gelukkig is het mogelijk om windenergie op te slaan voor later gebruik. Lees verder als u hier meer over wilt weten.
Wat doet u met uw spaargeld? Op een spaarrekening bij bank krijgt u rente. Maar duurzaam beleggen levert meer op. Hoe werkt duurzaam beleggen in uw eigen woning? Lees er hier meer over.
Waterkracht is een schone energiebron. Welke voordelen heeft waterkracht nog meer? Heeft waterkracht ook nadelen? Welke oplossingen zijn er voor de nadelen van waterkracht? We zochten het voor u uit.