Je energiecontract vastzetten geeft je zekerheid. Want je tarieven stijgen niet. In dit artikel leggen we uit hoe je de keuze maakt tussen een energiecontract van 1 of 3 jaar vast.
Loopt je energiecontract binnenkort af? Wij helpen je stap voor stap op weg.
Past een vast of een variabel energiecontract het best bij jou? Wij leggen je uit hoe je de keuze maakt tussen deze twee contracten.
Wat houdt een dynamisch energiecontract in? En wat is het verschil met een vast en variabel contract? We leggen het je uit.
Het daltarief betekent een aantrekkelijke korting op het tarief voor elektriciteit die ukrijgt wanneer je op de rustige momenten energie verbruikt: de daluren. Door slim om te gaan met het aanzetten van apparatuur tijdens de daluren van elektriciteit is het mogelijk om veel geld te besparen.
Op zoek naar informatie over de bedenktijd van jouw energiecontract? Wij zetten het voor je op een rijtje.
Een scheiding brengt veel administratie en in te vullen formulieren met zich mee. Juist in een periode van grote veranderingen moeten er veel belangrijke zaken geregeld worden. De afhandeling van het energiecontract is daar onderdeel van. We leggen uit wat je kunt verwachten en welke mogelijkheden er zijn.
Is een dynamisch contract een goede keuze als je zonnepanelen hebt? Wij zetten het voor je op een rij.
Twijfel je tussen een variabel, vast of dynamisch energiecontract? Ontdek de voordelen en nadelen en kies het contract dat het beste bij je past.
Meer weten over het vastzetten van je energiecontract? Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze.
Een negatieve stroomprijs ontstaat wanneer het aanbod van stroom groter is dan de vraag. We leggen je uit hoe negatieve stroomprijzen tot stand komen en hoe een negatieve stroomprijs werkt met een dynamisch energiecontract.
De momenten waarop geschakeld wordt tussen het normaal- en daltelwerk (enkel of dubbeltarief) noemen we de schakeltijden van de meter.